Törtarany felvásárlás - Heves és Nógrád megyében | Korona GoldTörtarany és törtezüst felvásárlás


Ha sürgősen pénzre van szüksége, adja el régi, már nem hordott, sérült arany ékszereit! Pillanatnyi legjobb áron vásárolunk akár sérült, hibás, fémjel nélküli arany ékszert, illetve törtaranyat és törtezüstöt, azonnali készpénzfizetéssel.

A törtarany és törtezüst felvásárlás menetéről az árak alatt olvashat bővebben!

8k törtarany

14k törtarany

18k törtarany

24k törtarany

50g alatt:
Ft
Ft
Ft
Ft
50g-100g:
Ft
Ft
Ft
Ft
100g fölött:
Ft
Ft
Ft
Ft

Törtezüst, színezüst, használt ékszer felvásárlás800%o ezüst

925%o ezüst

Színezüst

Vásárlási ár Ft/g Ft Ft Ft

Amennyiben el szeretné adni megunt, törött arany ékszereit, hozza be őket üzletünkbe. A törtarany-felvásárlás első lépéseként egy előzetes felméréssel megbecsüljük az ékszer értékét a fémjel és súly alapján. Ha az ékszerek az arany mellett köveket vagy egyéb anyagot is tartalmaznak, azok becsült súlyának levonásával mondunk önnek egy összeget. Mivel ahhoz, hogy szakembereink megállapítsák a pontos árat, további vizsgálatokra van szükség, az előzetes szemrevételezés során csak egy megközelítő összeget mondhatunk. Azonban a végső, tényleges árat illetően legfeljebb mindössze néhány száz forintos eltérésre kell számítania. Amennyiben önnek megfelel ez a becsült összeg, az ékszert további vizsgálatoknak vetjük alá. A minősítést és mérést hitelesített mérési eszközökkel, megbízható ékszerbecsüs szakembereinkkel végezzük. Többek közt királyvízzel és reszeléssel teszteljük az ékszert, hogy meghatározhassuk tényleges aranytartalmát. Az arany finomságát karátban határozzák meg. A tiszta, százszázalékos arany 24 karátos. Az európai ékszerészetben a 14 és a 18 karátos aranyötvözet a leggyakoribb. A törtarany-felvásárlás során végzett tesztek során szakszerűen eltávolítjuk az ékszerben lévő köveket, gyöngyöket vagy egyéb idegen anyagokat. A pontos nettó súlyt az ékszer tulajdonosa előtt, hitelesített mérleg segítségével határozzuk meg. A törtarany vagy törtezüst mért súlyát az adott napi rögzített árral beszorozva megállapítjuk az arany vételárát, melyet a helyszínen készpénzben kifizetünk. Az ékszer eladásához az ügyfélnek a személyi igazolványán kívül másra nincs szüksége. A megvásárolt aranyat egyetlen esetben sem értékesítjük tovább, kizárólag új ékszerek készítéséhez használjuk fel.

A tesztelés során a törtaranyat különböző minőségi és mennyiségi vizsgálatoknak vetjük alá. Az előbbi célja annak megállapítása, hogy az ékszer anyaga valóban nemesfém-e. Ennek során a tárgyra salétromsavat cseppentünk, melynek hatására az aranyötvözetből készült tárgy felületén nem indul el kémiai reakció, réztárgyaknál viszont zöldes csapadék képződik. A karcpróba egy mennyiségi vizsgálatok, amellyel a különböző nemesfémötvözetek nemesfémtartalma gyorsan megállapítható. A karcot salétromsavval megnedvesítve amennyiben a keletkezett csapadékot leitatva maradék nem látszik, az ötvözet aranytartalma legfeljebb 150 ezrelék; ha azonban barna elszíneződés keletkezik, 150-500 ezrelék.